31 oktober 2015

31 oktober 2015
Beste buren, omwonenden en sympathisanten,

Hierbij weer een update Groep Actiebiogas.nl
Wij hebben vandaag langdurig contact gehad met de advocaat van Unive. Inmiddels is bevestigd dat hij alle Unive klanten in behandeling heeft welke bij ons bekend zijn. De man komt over als een gedreven persoon en heeft al veel kennis van ons probleem. Hij staat erg open voor onze inbreng dus als jullie iets kunnen toevoegen mail het ons, elk argument kan van belang zijn. Het was goed dat we begin deze week aan de bel hebben getrokken er was iets blijven steken bij Unive waardoor het niet verder kwam.
De rechter heeft het eerste verzoek tot een bouwstop niet in behandeling genomen omdat de gemeente eerst een beschikking moest hebben genomen. Deze ontwerp-beschikking is er en nu loopt de bezwaar periode. Het betekend dus niet dat de rechter het inhoudelijk heeft verworpen!
Onze eerste indruk is dat op vele punten van ons bezwaar niet inhoudelijk is ingegaan in de ontwerpbeschikking van de gemeente, dat maakt de beschikking zeker niet sterker! Er komt een gezamenlijk bezwaar/zienswijzen die we gaan indienen, of dit individueel moet of gezamenlijk kan worden we over geadviseerd.
We hebben ons bezwaar/zienswijzen met nieuwe punten uitgebreid deze worden nu door de advocaat gerangschikt en op juridische waarde ingedeeld. Een paar zullen er wel minder steekhoudend zijn, maar er zijn er nu al enkelen die aangemerkt zijn als zeker steekhoudend!!!
Verder hebben we “links en rechts” om aanvullende gegevens verzocht die voor verdere onderbouwing gaat zorgen. En….we blijven zoeken naar andere ingangen om het biogas project op deze locatie te stoppen.
De beschikking die de gemeente heeft gestuurd betekend dus zeker niet dat we geen kansen meer hebben!!! De advocaat geeft duidelijk aan dat er nog een reële kans is om het te stoppen (wat natuurlijk ook inhoud dat het ook anders kan aflopen). Ook op het onderdeel wie wel of niet belanghebbende kan zijn in deze procedure verschilt de advocaat van mening met de gemeente dus ook de mensen die afgewezen zijn door de gemeente staan nog niet buitenspel hoor!!!
Als er een goed moment voorbij komt dan zullen we ook de 1100 handtekeningen gaan aanbieden, maar die joker moeten we pas inzetten als de Gemeente Raad ook aan zet is. Dan massaal richting gemeentehuis wij halen toch vast wel de 150 personen. Nu de handtekeningen aanbieden heeft volgens ons geen zin omdat er andere acties vanuit Klarenbeek lopen. Ook de Gemeente Raad kan niet met alles druk zijn.
We hopen hiermee jullie weer op de hoogte gebracht te hebben, mochten er vragen zijn, stel ze gerust in de groepsapp , via telefoon of via de mail. Ook horen we het graag als jullie vaker geïnformeerd willen worden.

Groeten,
Het dagelijks comité
Email: info@actiebiogas.nl
Groep Actiebiogas.nl
www.actiebiogas.nl